Amerika is een ontzettend groot continent, waardoor het je zo veel diversiteit te bieden heeft! Maar ik hoor je al denken, waar moet ik toch beginnen? Wat zijn de hoogtepunten en wat mag ik echt niet missen? Er zijn veel nederlandse reisorganisaties die diverse camperreizen aanbieden. Daarnaast kan je ook zelf je eigen camper huren en de route uitstippelen langs de meest adembenemende en fascinerende bezienswaardigheden. 

MUST-SEE’S VAN AMERIKA

Voordat je aan de geweldige Amerika reis begint, is het handig om te weten wat je wil bezoeken. Daarom geef ik je vast een aantal plekken en steden die je echt gezien moet hebben als je in Amerika een rondreis maakt. Met de camper kun je gaan en staan waar je maar wil, waardoor je de unieke landschappen op eigen houtje kunt ontdekken! Er zijn natuurlijk talloze bezienswaardigheden, national parken en steden te noemen die je moet bezoeken. Maar vaak heb je daar, in ieder geval niet in 1 reis, de tijd voor om deze allemaal af te gaan. En daarbij: continue nieuwe, prachtige indrukken zorgen ervoor dat je minder geniet van de momenten en te veel gaat vergelijken. Je kunt beter een aantal keer terug gaan om alle bijzondere plekken te bezoeken, dan geniet je het meest! 

1. YELLOWSTONE NATIONAL PARK

Het in de VS gelegen National Park is het oudste ter wereld. Maak met je camper een prachtige route over de ruim 800 kilometer verharde wegen die door het park gelegen zijn. Ga op zoek naar een van de vele bijzondere dieren zoals bizons en herten of juist naar beren en coyotes. In het Yellowstone National Park staat de bijzondere supervulkaan ‘Yellowstone Caldera’: een enorm en complexe vulkaan die voor een enorme uitbarsting kan zorgen. Echter is het bij deze vulkaan al 640.000 jaar geleden en wetenschappers verwachten de komende 10 – 100 jaar nauwelijks tot geen uitbarstingen van de Yellowstone Caldera. Geweldige indrukken die je nooit meer gaat vergeten.

2. WALT DISNEY WORLD RESORT

Wie kent het niet? Op het moment is dit de grootste Disney World van de wereld, gelegen in Orlando, Florida. Dit grote park biedt zelfs vier pretparken, twee waterpretparken en twee winkel- en entertainment gebieden. Daarnaast mogen de luxe Disney resorts en Disney hotels niet ontbreken. De vier themaparken bestaan uit Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom. Een bezoek aan deze parken vraagt toch wel enige tijd: trek er maar gerust een week voor uit om een groot deel van de parken te kunnen bezichtigen!

3. ROCKY MOUNTAINS

De Rocky Mountains, ook wel bekend als de ‘Rockies’, is een ontzettend groot en lang gebergte dat vanaf Midden-Amerika door Canada tot Alaska loopt. De Mount Robson is de meest aanzienlijke berg in de Rocky Mountains met een hoogte van 3954 meter. De Rocky Mountains kent ook vele mooie National Parken, gelegen door heel Canada en de Verenigde Staten. Van een bezoek aan het National Park Baniff in Canada of het Glacier National Park in de VS ga je zeker geen spijt hebben!

4. GRAND CANYON

De in het Arizona gelegen kloof, is een van de oudste en de grootste kloven ter wereld. De Grand Canyon is in de loop der vele jaren ontstaan door slijtage door onder andere water, regen en wind. De Colorado (rivier) stroomt voor een gedeelte door de Grand Canyon, die tot op de dag van vandaag nog 16 cm per 1000 jaar afslijt. Je kunt er gemakkelijk met je camper naar toe rijden over een van de Road’s, waar je vervolgens over kunt stappen op de gratis shuttle busjes die je naar de adembenemende plekken zal brengen. Het geeft je geweldige en onvergetelijke indrukken die je nooit meer zult vergeten.

5. NIAGARA WATERFALLS

Het zijn een van werelds bekendste watervallen, die uit drie aparte delen bestaan: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze zijn niet perse bijzonder in zijn hoogte, maar juist door de breedte en de hoeveelheid water die naar beneden stort. Een prachtige plek voor onvergetelijk mooie foto’s!  Tevens worden de Niagara Waterfalls ook als een van de 7 wereldwonderen beschouwd, wat geheel terecht is door zijn schoonheid en bijzondere natuurkracht. Als je hier toch bent, maak dan meteen een boottocht over de indrukwekkende Niagara en vaar zo dicht mogelijk naar de watervallen. De indrukken zijn bijzonder, speciaal en niet in woorden te beschrijven. Ervaar het!

6. EVERGLADES

Wie van natuur en bijzondere dieren houdt, mag het Everglades National Park niet missen. Het kenmerkt zich door de brede ondiepe rivier waar een subtropisch klimaat heerst. Daardoor is het een perfecte leefomstandigheid voor de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter, twee van de vele zeldzame en bedreigde diersoorten. Het Everglades gebied is prachtig om met je camper door te touren, op zoek naar de Shark Valley en de Whitewater Bay waar de waterloop van de Florida Bay en de Golf van Mexico raakt en prachtige open wateren ontstaan.

7. JASPER NATIONAL PARK

Tot slot een bijzonder National Park dat deel uitmaakt van de Canadian Rockies. Onvergetelijk mooie uitzichten over de bergen en rivieren zorgen ervoor dat je geen genoegen kunt krijgen. Het Jasper National Park onderscheid zich van de anderen omdat hier erg veel wild leeft. Spot hier dikhoornschapen, bevers, elanden, sneeuwgeiten, wolven en beren zoals de grizzlybeer en de zwarte beer. Deze plek is een van de beste van het land wanneer het gaat over dieren spotten in de Verenigde Staten. Tijdens een betaalde tour door het park, zal een parkranger alle fantastische ins en outs over deze prachtige natuur vertellen!