Droom jij er ook wel eens van, een mooie rondreis langs de westkust van Amerika met je eigen camper? Je bent niet de enige. Deze prachtige regio staat bij veel liefhebbers van een rondreis door Amerika hoog op het wensenlijstje. Prachtige steden, nationale parken en ongekend mooie uitzichten vind je aan deze kant van Amerika. Als je alles wil bekijken, heb je zeker een paar weken nodig. Het enige wat jij moet regelen is een vliegticket, een visum voor Amerika en een huurauto of camper, en je kunt beginnen met deze prachtige reis. Wij zetten de mooiste plekjes die je echt niet mag missen voor je op een rij.

Death Valley

De plek Death Valley is een van de meest droge en warmste plekken van de hele wereld. De totale regio heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante kilometer en is dan ook een van de grootste nationale parken. Deze plek ligt onder de zeespiegel en daarom een van de laagste plekken van het land. Je vindt hier indrukwekkende landschappen en prachtige uitzichten. Een waar genot om hier doorheen te rijden. Onze tip; ga vooral vroeg in de ochtend, omdat de temperatuur dan nog aangenaam is.

San Francisco

Iedereen kent deze stad. Van een een film, een serie of van plaatjes op het internet. Door deze stad heen lopen geeft je een waanzinnig gevoel. De heuvelachtige straten, de moderne wolkenkrabbers en natuurlijk de huizen in de Victoriaanse stijl zijn typisch San Francisco. Een ander hoogtepunt van de stad is de Golden Gate Bridge. Ook een uitstapje naar het befaamde Alcatraz Eiland is zeker de moeite waard. Een paar dagen in deze stad verblijven is absoluut geen straf!

Yosemite National Park

De regio kent vele nationale parken, maar Yosemite National Park is een van de meest indrukwekkende van allemaal. Het gebied trekt jaarlijks ruim drie miljoen bezoekers en dat is wat ons betreft niet voor niets. Uitgestrekte bossen met gigantisch hoge bomen worden afgewisseld met prachtige watervallen, dat is wat je hier tegenkomt. Het is dan ook niet gek dat deze plek wordt genoemd als een van de mooiste plekken om te bezoeken in Amerika.