Ga je op reis naar een van de meest bijzondere plekken ter wereld? Absoluut een goede keus! Amerika heeft een prachtig afwisselend en een veelzijdige natuur, waar je met een roadtrip de meest verborgen plekjes gaat ontdekken! Amerika is het land van onbegrensde mogelijkheden: niets is te gek en er is van alles te vinden. Ontdek het bruisende New York City, de tropische stranden in Florida of bezoek een van de fascinerende wereldsteden als Chicago en Washington D.C. 

Van New York City naar de Niagara Falls

Een geweldige oversteek van de staat New-York van de oost- naar de westkust. Vlieg op de stad New-York en ontdek het bruisende leven in deze bijzondere stad. Vervolgens vertrek je met je camper langs de oostkust naar het noorden. Leg aan in Martha’s Vineyard, waar het oog direct op de bond geverfde huizen met een prachtig landschap valt. Stel je voor: een Amerikaanse mix van de Bahama’s en Terschelling, ronduit bijzonder. Vanaf Hyannis trek je het binnenland in, waar je aanlegt in Pittsfield en de Ithaca Falls om vervolgens naar je eindbestemming ‘de Niagara Falls’ te rijden. Beide watervallen zijn ieder op zijn eigen manier bijzonder: twee heel verschillende watervallen, maar met een heel aparte en vooral onvergetelijke watervloot.

Washington & Oregon

Om even een grote oversteek te maken naar de andere kant van de VS: een roadtrip langs de westkust van Amerika door de staten Washington en Oregon. Je roadtrip start in de stad Seattle, de stad waar het ooit allemaal begon met grote internationals als Boeing, Microsoft en Starbucks. Vervolg je reis naar het plaatsje Forks, waar tot een aantal jaar geleden nog maar amper 1 stoplicht stond. Dat is echter wel veranderd, nadat het bekende Twilight Saga hier zijn intrede heeft gedaan. Vervolg de route via route 101 naar Oregon’s grootste stad Portland, dat om zijn kleuren en hippies bekend staat. Ben je een food-lover? Ontdek hier de herkomst van de foodtruck!

De ronde van Florida

En weer terug naar de oostkust van het grote Amerika, naar de staat dat omringt wordt door water: Florida. Je start je camperreis in de energierijke stad Miami, waar de peperdure sportwagens en de afgetrainde lichamen van het decor afspatten. Dit is the place to be voor over-the-top hotels met soortgelijke cocktailbars. Key West is het meest zuidelijke puntje van Florida, waar je over een hele lange brug van het vaste land naar dit bijzondere plaatsje rijdt. Vergeet onderweg niet te stoppen in het Everglades National Park, waar de meest grote Snakes en Alligators rondkruipen.Op pad met kinderen? Leg dan ook eens in Orlando aan, waar je een bezoek brengt aan de grondlegger van alle Walt Disney parken: de oudste themaparken van Walt Disney waar het ooit allemaal begon. Prachtig!

Ontdek het nieuwe Mexico

Een vrij korte reis van 14 dagen door het Nieuwe Mexico, maar zeker een indrukwekkende roadtrip. De White Sands, ook wel de Chihuahua-woestijn genoemd, in Alamogordo dat bestaat uit een dor landschap, maar met adembenemende uitzichten. Een eindje verderop bevindt het URO Museum zich in de stad Roswell, waar naar zeggen in 1947 een URO is gecrasht. Bijzonder én indrukwekkend!