Misschien wel bij uitstek de meest geschikte reis om te maken met de camper; de westkust van Amerika. Wissel de nationale parken af met wat tripjes naar de stad en je hebt afwisseling genoeg. Heel belangrijk tijdens dit soort reizen is dat je bagage goed verzekerd is, je komt op zoveel plekken en je wilt er niet pas achteraf achter komen dat je reisverzekering niet voldoende dekt.

Er zijn twee manieren om deze reis aan te pakken. Of je kunt beginnen in San Francisco en naar beneden reizen of andersom, dan kun je bijvoorbeeld beginnen in San Diego en de weg naar boven vervolgen. Welke highlights mag je niet missen?

Yosemite national park

Uiteraard moet er een national park op de lijst staan. Er zijn meerdere national parks langs de westkust maar dit is een favoriet onder veel reizigers. Je kunt er kamperen en de volgende dag fris je hike beginnen. Je kunt verschillende wandelingen maken, er zijn korte tot lange en moeilijk tot makkelijke routes, kies wat jou het meest geschikt lijkt. Met de auto kun je naar verschillende uitkijkpunten zoals Glacier point. Vanaf hier heb je uitzicht over de hooglanden en een waterval.

Grand Canyon & Bryce canyon

Op naar nog meer natuur en avontuur. Ook deze twee kun je eigenlijk niet overslaan, ze zijn gemakkelijk na elkaar te bezoeken. In de Bryce canyon vind je het bekende hoefijzer, vanuit Rainbow Point kun je over het hele park kijken. Daarnaast zijn er verschillende uitkijkpunten die vooral tijdens zonsopgang of zonsondergang zeker de moeite waard zijn. Houd hier rekening mee in de planning. Daarnaast is de Grand Canyon niet voor niets één van de zeven wereldwonderen. De South rim, een gedeelte van het park, is het makkelijkste te bereiken en er rijden hier ook shuttlebusjes.

Los Angeles

Hier zijn meerdere mooie plekjes te vinden, zoals het Griffith Observatory. Vanuit hier overzie je de stad en heb je uitzicht op het bekende Hollywood sign. Daarnaast mag een wandeling of de Walk of fame niet ontbreken, zoek je favoriete filmster maar eens op. Vanuit LA kun je ook leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Disneyland en Universal studio’s.

Naast deze steden en parken is er nog veel meer te zien langs de mooie westkust. Of je nou liever naar het strand gaat, een natuurliefhebber bent of houdt van lekkere hamburger, je vindt het hier allemaal terug. Mocht je van plan zijn om langer te gaan reizen, denk dan ook aan je doorlopende reisverzekering zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.